Angažovan helikopter
341

Sedam dana od bjekstva Amela Sejfovića, policija neprestano pretražuje teren kod Visokog

Klix.ba
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Prošlo je sedam dana od kako je Amel Sejfović pobjegao iz pritvorske jedinice Kazneno-popravnog zavoda Miljacka u Sarajevu. Policija kontinuirano prati trag njegovog kretanja i trenutno pretražuje područje nedaleko od Visokog.

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP), MUP-a Kantona Sarajevo i Zeničko-dobojskog kantona učestvuju u akciji koja traje već peti dan na području Visokog, gdje se pretpostavlja da se krije odbjegli Sejfović.

U međuvremenu je locirana koliba za koju policija vjeruje da ju je koristio ovaj bjegunac, kao i određena odjeća. U fokusu potrage je šuma iznad sela Tušnjići kod Visokog.

Čak je angažovan i helikopter FUP-a, a policija fdetaljno kontroliše sva vozila koja se kreću tim područjem. Evidentno je da je Sejfović imao mrežu pomagača, jer su u međuvremenu uhapšene nekolike osobe koje su mu pomogle u bjekstvu, a među osumnjičenim su i trojica uposlenika KPZ Sarajevo.

Policija i dalje moli građane da prijave svaku informaciju koju imaju o osumnjičenom, a prema opisu s potjernice, Sejfović je visine oko 190 centimetara, krupne građe, težine oko 110 kilograma, duže zalizane kose koju veže u rep.

Sejfović se u nalazio u pritvoru kao glavni osumnjičeni za pljačku banke na Ilidžu u jesen 2015. godine, kada je ukradeno 300.000 KM.