|

Sedam američkih vojnika ubijeno u Iraku

Sedam američkih vojnika ubijeno u Iraku
0
F
FENA
3.11.2006. u 21:00
0
komentara
0

dijeljenja
Sedam američkih vojnika ubijeno u Iraku
Sedam američkih vojnika ubijeno je u četvrtak u nekoliko napada u Iraku, od kojih tri u Bagdadu a četiri marinca u zapadnoj provinciji Anbara, kolijevci sunitskog ustanka, saopćila je u petak američka vojska.
"Tri vojnika multinacionalne divizije Bagdad poginula su u eksploziji ručne bombe pri prolasku njihova vozila na istoku Bagdada", navodi se u prvom saopćenju američke vojske.

"Tri marinca, koja su pripadala Sedmom borbenom puku podlegla su povredama zadobijenim u neprijateljskoj akciji u provinciji Anbar, dodala je američka vojska u drugom saopćenju.

Na drugoj strani, "jedan marinac Petog borbenog puka je umro od rana zadobijenih prilikom neprijateljske akcije u provinciji Anbar", navodi se u drugom saopćenju.

Provincija Anbar, u kojima se nalaze poznati gradovi Ramadi i Faludža, poprište je svakodnevnih borbi između američkih snaga i sunitskih pobunjenika.

Od invazije Iraka 2003. broj američkih vojnika i osoblja koje je radilo s njima popeo se na 2.825 osoba, prema brojkama Pentagona.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.