BiH
28

"Sector Security" privremeno suspendovao Dragana Talića dok traje istraga

FENA
Uprava firme "Sector Security“ privremeno je suspendovala svog generalnog direktora Dragana Talića, dok god traje istraga o njegovoj uključenosti u aferu organizovanog kriminala.

Talić je jedan od uhapšenih u akciji kodnog naziva "Sailor" zbog postojanja osnova sumnje da su počinilli krivična djela organizirani kriminal, porezna utaja ili prevara.

Predsjednik Uprave i vlasnik firme "Sector Security" Slaviša Krunić istakao je da ne postoji nijedan dokaz da je Talić izvršavao nelegalne radnje, koristeći se pozicijom i resursima te kompanije.

"Sector Security je kompanija koja već 15 godina posluje na tržištu Bosne i Hercegovine poštujući principe odgovornosti i profesionalizma u skladu sa zakonskim okvirima. Shodno tome, poštujemo i podržavamo rad nadležnih organa, Tužilaštva BiH i Državne agencije za istrage i zaštitu te stojimo na raspolaganju za bilo kakav vid pomoći u rasvjetljavanju istrage koja je u toku. Ovaj događaj neće uticati na obavljanje redovnih aktivnosti naše kompanije te molimo medije da ne zloupotrebljavaju ime „Sector Security“, jer ne postoje saznanja da je kompanija predmet istrage", naveo je Krunić.