Ispred tržnice
1.8k

Sebija Izetbegović se družila s građanima: Čim sam ja na listi, smatram da je SDA najbolja

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
(Foto: H. M./Klix.ba)
Generalna direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu i kandidatkinja Stranke demokratske akcije na predstojećim Općim izborima Sebija Izetbegović danas je prisustvovala druženju s građanima Sarajeva ispred Gradske tržnice.

Ona je kazala da svi kandidati SDA odlično stoje među glasačima.

"Šefik Džaferović uvjerljivo vodi. Trudimo se i na ovaj način da im se približimo, da se upoznamo, da napravimo zajedničke fotografije i da im u direktnom razgovoru kažemo šta nudimo i po čemu je SDA najbolja", rekla je Izetbegović.

Na pitanje koja je njena poruka glasačima, odgovorila je:

"Čim sam ja na listi, smatram da je SDA najbolja i nudimo najbolje programe. Glas za SDA je glas za očuvanje BiH. Jedna pacijentica me pitala kada će doći na operaciju koljena pa sam joj objasnila da čekamo da se uredi ugovor o ortopedskim pomagalima da bismo mogli kupiti proteze. Mi smo tu da objasnimo građanima koja su njihova prava i koje KCUS ima ovlasti za nabave".

Izetbegović je kazala da citostatike ne kupuje KCUS, već ih dobija od Federalnog zavoda.

"Ortopedska pomagala moraju biti riješena uredbom Zavoda za zdravstveno osiguranje da bismo mi mogli krenuti u nabavku takvih pomagala. Kantonalno i federalno ministarstvo bi moralo raditi više na obavještavanju građana i bolesnika o njihovim pravima, ali istovremeno da pokrenu preventivne programe da građani ne dolaze u teškim fazama bolesti, već da dolaze na vrijeme".