Uživa podršku
1.7k

Sebija Izetbegović među kandidatima SDA za člana Predsjedništva BiH

Klix.ba
Sebija Izetbegović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Sebija Izetbegović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Sebija Izetbegović, supruga predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića, je sudeći prema raspoloženju unutar stranke izvjestan kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda na predstojećim općim izborima.

Najmanje četiri općinska odbora su, prema pisanju Žurnala, dala podršku i prednost Sebiji Izetbegović u odnosu na ostale kandidate, tokom unutarstranačke nominacije SDA-ovog kandidata za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda.

Profesorica Sebija Izetbegović zasad uživa, navode izvori Žurnala, podršku općinskih organizacija Ilidže, Vareša, Fojnice, kao i jednog odbora s područja Republike Srpske.

Očekivano je da će Sebija Izetbegović također uživati podršku Asocijacije žena SDA i Asocijacije FATMA, kao i veliku podršku općinskih odbora SDA iz Sarajeva.

Općinska organizacija SDA iz Fojnice je, kako saznajemo, pored Sebije Izetbegović predložila i Šefika Džaferovića i Denisa Zvizdića.

Također, saznajemo da će u petak, 27. aprila, biti održana tribina SDA u Ključu, a Asocijacija žena SDA pozvala je Sebiju Izetbegović na taj skup. Ipak, dolazak je otkazala zbog ranije preuzetih obaveza, pa će se na skupu pojaviti Šefik Džaferović.

Podsjećamo, predsjednik SDA Bakir Izetbegović ranije je naveo četiri potencijalna kandidata za člana Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda, među kojima su bili Denis Zvizdić, Safet Softić, Šefik Džaferović i Adil Osmanović.

Safet Softić je ranije za Klix.ba kazao da će 26. maja na konvenciji stranke zvanično biti promovisan kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH.