SDUBiH traži raspisivanje prijevremenih izbora

F
FENA
30.11.2011. u 16:55
0
5
SDUBiH traži raspisivanje prijevremenih izbora
0
SDUBiH traži raspisivanje prijevremenih izbora
Kontinuirano 14-mjesečno politikanstvo vladajuće šestorke dovelo je državu BiH u potpunu neizvjesnost, a građane u situaciju totalnog siromaštva, bijede i bespesperktivnosti, smatra SDUBiH.
Direktni rezultat njihove politike je izlazak izvan okvira Dejtonskog mirovnog sporazuma uz konstantno dizanje međuetničkih tenzija koje ionako nestabilno bh. društvo mogu gurnuti u otvoreni sukob.

Istovremeno, bh. ekonomija je devastirana i opljačkana, a na sceni su zataškavanje korupcijskih afera, nepotizam i stranačka pohlepa nad kontrolom javnih dobara.

SDUBiH smatra da odgovornost za ovakvo stanje nije samo na političarima koji zagovaraju dezintegraciju zemlje poput Dodika i Čovića, već i na Lagumdžiji i Tihiću koji su svjesno ili ne nakon izbora inicirali krizu odbacujući većinsku izbornu volju hrvatskog naroda prilikom formiranja Vlade FBiH, što je proizvelo sveukupni politički i ekonomski zastoj na nivou države BiH.

Predsjedništvo SDUBiH ocjenjuje da ostanak "velike šestorke" na vlasti vodi direktnom ugrožavanju budućnosti države BiH, što predstavlja čin veleizdaje.

Stoga SDUBiH, zbog ovakvog stanja u državi traži da "velika šestorka" pokaže minimum moralne i političke odgovornosti prema državi i građanima, da prekinu ovu agoniju, i putem parlamenta BiH pokrenu proceduru održavanja prijevremenih izbora.

U suprotnom tražimo od visokog predstavnika Valentina Inzka da iskoristi svoja prava i u dogovoru sa članicama PIC-a i Američkom administracijom raspiše prijevremene izbore, saopćeno je iz SDUBiH.


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: