{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDUBiH traži od Vlade FBiH da intervenira i stane u zaštitu građana

F
29.1.2008. u 16:44
0
0
SDUBiH traži od Vlade FBiH da intervenira i stane u zaštitu građana
0
SDUBiH traži od Vlade FBiH da intervenira i stane u zaštitu građana
Predsjedništvo SDUBiH izražava protest zbog najave o povećanju cijena struje za korisnike iz Hercegovine i srednje Bosne i traži od Parlamenta FBiH da konačno usvoji zakon o izmjenama i dopunama zakona o električnoj energiji koji je dostavljen Parlamentu FBiH i Vladi FBiH prije dvije godine.
Ovim zakonom delegati SDUBiH u prošlom sazivu tražili su da se izmjenom navedenog zakona ostavi princip neovisnosti FERK-a, ali i da se spriječi samovolja iste agencije.

Povećanje cijena električne energije i davanje saglasnosti na povećanje cijena gasa od 21 posto od federalnog ministarstva za energiju, rudarstvo i industriju predstavlja ne samo udar na ionako nizak standard građana već i iskorištavanje aktuelne situacije u elektroenergetskom sektoru za donošenje odluka koje nisu ničim opravdane, stoji u saopćenju SDUBiH.

SDUBiH zahtijeva od Vlade FBiH da intervenira i spriječi "divljanje cijena i napokon stane u zaštitu građana i njihovog životnog standarda i po cijenu suprotstavljanja svim onima koji stoje iza ovakvih odluka o povećanju cijena ili lobija koji koriste trenutnu situaciju za ostvarivanje ličnih interesa", saopćeno je iz SDUBiH s predsjednikom Nerminom Pećancem na čelu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: