{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDUBiH: Reakcija na "zabranu" skupa ispred Narodnog pozorišta

F
2.4.2008. u 21:13
0
0
SDUBiH: Reakcija na "zabranu" skupa ispred Narodnog pozorišta
0
SDUBiH: Reakcija na "zabranu" skupa ispred Narodnog pozorišta
Povodom najave «zabrane» skupa ispred Narodnog Pozorišta u Sarajevu zakazanog 6. aprila, reagirala je Kantonalna organizacija SDU BiH.
"Ogorčeni smo činjenicom da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo najavilo jake mjere obezbjeđenja mirnog okupljanja građana ispred Narodog Pozorišta u Sarajevu koje je zakazano za subotu, 6. aprila, što prema našem mišljenju predstavlja direktnu zabranu mirnog okupljanja građana", stoji u saopćenju.

Iz ove stranke napominju da se mirni protesti koji se odvijaju svake subote, od 15.02.2008. godine, provode u potpunom redu i u mirnoj atmosferi, stoga smatraju da nema nikakve potrebe za ovakvom vrstom pritiska - «zabrane» jednog takvog skupa.

Ukoliko to ipak bude slučaj, to znači da je MUP Kantona Sarajevo podlegao pritiscima prije svega Vlade Kantona Sarajevo, čime se dovode u ozbiljnu opasnost osnovni principi reforme policije, kao što je depolitizacija.

SDU je mišljenja da se Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo do sada vrlo korektno ponašalo i uradilo jako puno dobrih stvari, tako da nema potrebe da štite goste Narodnog pozorišta 6. aprila od građana Sarajeva već ako hoće da budu prava profesionalna policija u punom smislu onda treba da zaštite učesnike protesta od ovakve vlasti.

"Smatramo da MUP Kantona Sarajevo treba prije svega raditi svoj posao i obezbjediti sigurnost svih građana u Kantonu Sarajevo. Kantonalna organizacija SDU BiH Sarajevo ovim putem apelira na pojedine predstavnike Vlade Kantona da svojim histeričnim izjavama ne provociraju građane Sarajeva, jer takvim svojim ponašanjem i svojim poslovičnim neradom, indirektno pozivaju građane ovoga grada, da svoja prava ostvaruju putem uličinih protesta", stoji u saopćenju KO SDU-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: