|

SDUBiH osuđuje Dodika zbog prijetnji Bakiru Hadžiomeroviću

SDUBiH osuđuje Dodika zbog prijetnji Bakiru Hadžiomeroviću
0
F
FENA
18.12.2007. u 17:14
0
komentara
0

dijeljenja
SDUBiH osuđuje Dodika zbog prijetnji Bakiru Hadžiomeroviću
Povodom otvorenih prijetnji premijera RS-a Milorada Dodika u emisiji Hrvatske televizije „Nedjeljom u 2", upućenih glavnom i odgovornom uredniku informativnog programa FTVBiH Bakiru Hadžiomeroviću, Predsjedništvo Socijaldemokratske unije BiH (SDUBiH) u današnjem saopćenju za javnost najoštrije je osudilo verbalne napade i prijetnje koji ugrožavaju slobodu izražavanja i slobodu medija u BiH.
Ova stranka očekuje od državnog tužilaštva i OHR-a da u skladu sa svojim ovlaštenjima hitno djeluju u pogledu sankcioniranja ovakvih ponašanja i vrate vjeru i nadu građanima BiH da prijetnje i napadi, bez obzira na to od koga i s kog nivoa dolaze, neće proći bez sankcija, saopćeno je.

"Napadi i prijetnje su atak na demokratsko društvo i nezavisno novinarstvo. To je svojevrsni pritisak na medije, onemogućavanje i zastrašivenje njihovog profesionalnog i društvenog djelovanja.

Ovo nije prvi put da se pojedinim novinarima štampanih i elektronskih medija prijeti, ali pasivnost državnih organa koji treba da sankcioniraju ovakva djelovanja samo daju krila onima koji misle da se treba javno i fizički obračunati s predstavnicima tih medija", stoji u saopćenju za javnost SDU-a BiH.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.