BiH
12

SDU: Sistem grijanja prilagoditi vremenskim okolnostima i potrebama građana

FENA
Kantonalni odbor SDU Sarajevo apeluje na Vladu Kantona Sarajevo i resorno Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okoliša, kao i na KJKP „Toplane“ da u jutarnjim satima puste grijanje u onim djelovima grada u kojima oni vrše pružanje usluge grijanja.

KO SDU Sarajevo u saopćenju za javnost navodi da je primio veliki broj poziva građana koji su zvali KJKP „Toplane“ i tražili da se, s obzirom na vremenske prilike i zahlađenje u posljednjih nekoliko dana, grijanje pusti barem u jutranjim satima.

Stoga, KO SDU Sarajevo javno poziva Vladu Kantona Sarajevo, Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okoliša i KJKP „Toplane“ da uvaže zahtjeve građana i da ne robuju davno utvrđenim normativima kojima se određuje datum početka sezone grijanja.

  • Mišljenja smo da se sistem grijanja treba prilagoditi vremenskim okolnostima i trenutnim potrebama građana. Ako postoji potreba za pružanjem usluga grijanja građanima, nema potrebe da se robuje nekim prevaziđenim pravilima, odnosno normativima, saopćeno je iz KO SDU Sarajevo.