|

SDU pozvao SDP da prihvati da su izgubili povjerenje građana

SDU pozvao SDP da prihvati da su izgubili povjerenje građana
58
F
FENA
25.12.2012. u 14:18
43
komentara
58

dijeljenja
SDU pozvao SDP da prihvati da su izgubili povjerenje građana Nermin Pećanac
Socijaldemokratska unija BiH (SDUBiH) kategorički je i u cijelosti danas u saopćenju odbila kvalifikacije Kantonalnog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) Sarajevo upućene na rad ministra unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Nermina Pećanca i MUP-a KS te su ih u SDU-u ocijenili jeftinim političkim podmetanjima.
Kako se navodi, ovakvim saopćenjem KO SDP Sarajevo pokazuje svoje ogorčenje gubitkom vlasti, a javnost pokušava zavarati da je istina ono što izađe iz "užegle kuhinje" SDP-a, a ne evidentan pomak u radu MUPKS-a.

"Braneći svog smijenjenog ministra unutrašnjih poslova koji je do kraja usložio odnose s komesarom i sa sindikatom MUPKS-a direktno utičući na sigurnost građana, SDP se gubi i zapliće u svojim sujetama i podmetanjima novoj parlamentarnoj većini u Kantonu Sarajevo", smatraju u SDUBiH.

U saopćenju navode i da dok SDP baca građanima prašinu u oči imovina njihovih stranačkih funkcionera se svakodnevno uvećava u što su se mogli uvjeriti i kod afere REKET kod koje su čelni ljudi ove stranke, podmićivanjem, mobingom, medijskom hajkom, fizičkim nasrtajima i psihološkim pritiscima, uspjeli, preko njima naklonjenih sudija, izdjejstvovati odbacivanje optužbi za organizirani kriminal, iznudu i zloupotrebu položaja.

S aferom REKET i njenim zataškavanjem, u SDU-u smatraju da je SDP izgubio svaki moralni kredibilitet da bilo kome drži lekcije, a posebno iz oblasti borbe protiv kriminala i povećanja stepena javne sigurnosti.

Stoga su iz ove partije pozvali KOSDP Sarajevo da poraz i silazak s vlasti prihvati s dostojanstvom te su im sugerirali da se politički uozbilje i prihvate činjenicu da je SDP u BiH, a posebno u Kantonu Sarajevo, za kratko vrijeme izgubio povjerenje građana, jer je svoju bahatu politiku gradio na pravnom nasilju, nepotizmu, ličnim i stranačkim interesima na štetu države.

Pozvali su i MUPKS-a da nastavi "čišćenje" Sarajeva od kriminalaca, bez obzira na to što ti kriminalci imaju podršku pojedinih političkih partija.
Prijavi grešku


Komentari (43)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...