Tenderi za poplošavanje Ferhadije
0

SDU BiH osuđuje ponašanje načelnika Općine Stari Grad

FENA
Kantonalni odbor Socijaldemokratske unije BiH (KO SDUBiH) Sarajevo pozvao je načelnika Općine Stari Grad Ibrahima Hadžibajrića da se javno izjasni da li je bilo kršenja tenderskih procedura za popločavanje Ferhadije, te da javnosti prezentira sve činjenice vezane za tendersku proceduru kod izbora izvođača radova za popločavanje ove ulice.

KO SDUBiH osudio je danas ponašanje načelnika sarajevske općine Stari Grad Ibrahima Hadžibajrića koji je, umjesto da odgovore na dileme u vezi s javnim tenderom za popločavanje ulice Ferhadija, počeo da dijeli otkaze ugovora o zakupu onim medijima koji aktueliziraju to pitanje i uredno izmiriju svoje obaveze zakupa, dok drugi zakupci duguju enormne svote prema općini, saopćeno je iz KO SDUBiH.

KO SDU smatra "da ovako neprincipijelno ponašanje načelnika Općine Stari Grad samo ukazuje na činjenicu da su mediji u pravu i da zaista postoji opravdana sumnja u kompletnu proceduru kod tendera za popločavanje ulice Ferhadija".

Za SDUBiH je neprihvatljiv bilo kakav pritisak na medije zbog njihovog aktueliziranja određenog problema, saopćio je Kantonalni odbor SDUBiH Sarajevo.