BiH
0

SDU BiH: Kantonalni sud u Sarajevu odbio kao neosnovanu Tokićevu žalbu

FENA
Povodom dobijanja Rješenja Kantonalnog Suda u Sarajevu broj: 009-0-PŽ-07-000776 od 06.02.2008. godine u kojem se žalba bivšeg člana SDU BiH i bivšeg predsjednika SDU BiH Sejfudina Tokića odbija kao neosnovana i pravno neutemeljena, SDU BiH na čelu sa Nerminom Pećancem oglasio se saopćenjem za javnost.

"Ovim putem obavještavamo javnost, članove i simpatizere SDU BiH da je Kantonalni sud u Sarajevu 6. februara svojim Rješenjem odbacio žalbene navode bivšeg člana SDU BiH i bivšeg predsjednika SDU BiH kod osporavanja prvostepenog Rješenja Općinskog suda u Sarajevu. Kantonalni sud je žalbene navode proglasio neosnovanim i potvrdio prvostepeno Rješenje, što znači da gospodin Tokić više nema pravo da u pravnom prometu, u zvaničnim susretima, javnim obraćanjima i drugim političkim aktivnostima predstavlja i zastupa Socijaldemokratsku uniju BiH".

U skladu sa drugostepenim Rješenjem SDU BiH će poduzeti sve korake u smislu zaštite svog imena, vraćanja u posjed svoje imovine, dokumentacije, pečata, prostorija i pokretnog i nepokretnog inventara koji je sada uzurpiran od nepoznatih ljudi. U slučaju da Tokić nastavi da i dalje istupa u ime SDU BiH protiv njega će u skladu sa Rješenjem Kantonalnog suda biti podnesena krivična prijava zbog lažnog predstavljanja.

-U skladu sa Rješenjem Kantonalnog suda u Sarajevu, a u cilju objektivnog infomiranja javnosti, te u cilju profesionalnog odnosa prema javnom mjenju BiH, molimo sve medijske kuće u BiH da od danas više ne tretiraju građanina Sejfudina Tokića kao kompetentnu osobu (adresu) koja iznosi političke stavove i komentare uime i ispred SDU BiH, za šta formalno pravno nije ovlašten, jer on u skladu sa sudskim rješenjem više nije ni član SDU BiH, navodi se u saopćenju Presa SDUBiH.