{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDS "zapanjena" zajedničkom izjavom Dodika, Tihića i Čovića

F
26.1.2009. u 20:15
0
7
SDS "zapanjena" zajedničkom izjavom Dodika, Tihića i Čovića
0
SDS "zapanjena" zajedničkom izjavom Dodika, Tihića i Čovića
Foto: Nezavisne
Srpska demokratska stranka (SDS) saopćila je večeras da je „zapanjena“ zajedničkom izjavom Dodika, Tihića i Čovića u kojoj se zalažu za „suverenu državu Bosnu i Hercegovinu čiji srednji nivo vlasti čine četiri teritorijalne jedinice“.
„Ovakvo otvoreno pristajanje lidera SNSD-a za napuštanje Dejtonskog mirovnog sporazuma, nije ništa drugo nego besramna izdaja i prevara građana RS-a: od dobijenih izbora na obećanju provođenja referenduma o samostalnosti RS-a i vraćanju prenesenih nadležnosti - do zalaganja za suverenu državu Bosnu i Hercegovinu koja će se sastojati od četiri teritorijalne jedinice“, navodi SDS u saopćenju.

„Nije teško nazrijeti da bi dvije teritorijalne jedinice bile sa većinskim bošnjačkim stanovništvom, a po jedna sa većinskim srpskim i hrvatskim“, kaže stranka.

SDS očekuje od Parlamenta RS-a da hitno zaštiti RS "od moguće izdaje njenih interesa", tako što će u Ustav ugraditi odredbu kojom će biti „onemogućene bilo kakve promjene statusa RS-a ukoliko prethodno nisu dobile većinsku podršku građana na referendumu“.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: