{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDS: Vlast potrošila novac od prodaje "Telekoma"

F
11.12.2011. u 16:09
0
7
SDS: Vlast potrošila novac od prodaje "Telekoma"
0
SDS: Vlast potrošila novac od prodaje "Telekoma"
Narodna skupština
Srpska demokratska stranka (SDS) optužila je danas aktulenu vlast da je potrošila novac od privatizacije "Telekoma RS-a“, a da nije riješila problem neodrživog penzionog sistema i da još uz to donosi i novi zakon potpuno nepovoljan za penzionere.
Član banjalučkog Predsjedništva SDS Bojan Savić potvrdio je danas da ta stranka ne podržava novi zakon o PIO kako ga je koncipirala Vlada te najavljuje amandmansko djelovanje tokom naredne rasprave u Narodnoj skupštini RS-a.

"Ne može se mnogo popraviti položaj penzionera u RS dok god se vodi ovakva politika nepostojanja pravne države, gdje se kroz stalne promjene propisa i povećanje doprinosa onemogućava dolazak stranih investicije, a bez toga nema novog zaposlenja“, kaže Savić.

Podsjeća da je odnos radnika i penzionera u RS izjednačen, tako da se problem penzionog sistema može riješiti jedno kroz povećanje zaposlenosti i nova ulaganja.

"Međutim, stranih investicija je u RS sada manje nego u Albaniji, koju smo nekada izdvajali kao loš primjer“, upozorio je Savić na današnjoj pres-konferenciji u Banjoj Luci.

On je uime SDS-a predložio i načine kako da se osiguraju izvorna sredstva za finansiranje socijalno ugroženih kategorija u najvećem gradu RS.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: