BiH
0

SDS: Vlada RS-a treba da podnese ostavku

FENA
Šef poslaničkog Kluba SDS-a Borislav Bojić danas je oštro kritizirao činjenicu da nije održana sjednica Supštine RS-a o reviziji privatizacije, navodeći da je to dokaz "da je u RS-u na sceni jednopartijski sistem koji ne dozvoljava da se u parlamentu javno govori o reviziji procesa privatizacije“.

Bojić je kazao novinarima u Banjoj Luci da "samo zbog hira Milorada Dodika i SNSD-a neće biti razmatrana revizija privatizacije“.

On je citirao Dodikovu izjavu otprije godinu "da politička sudbina Vlade zavisni od Zakona o reviziji privatizacije“, te naveo da "ako je sudbina Vlade vezana za ovaj zakon onda bi bilo najbolje da ona podnese ostavku, jer sigurno ima onih koji mogu da vode Vladu RS-a, osim ovih koji rade na način koji nije primjeren“.

Podsjećamo, posebna sjednica Narodne skupštine RS-a okončana je danas pošto poslanici nisu prihvatili dnevni red na kojem je jedina tačka bio Izvještaj Vlade RS-a o izvršenju Zakona o reviziji privatizacije državnog kapitala u preduzećima i bankama za period od 29. maja 2006. do 31.decembra 2007.godine.