Nikola Baštinac, SNSD
0

"SDS u svemu vidi teoriju zavjere"

SRNA
Narodna skupština RS
Narodna skupština RS
Poslanik Saveza nezavisnih socijaldemokrata u Narodnoj skupštini RS Nikola Baštinac tvrdi da je, u suštini, izmjena i dopuna Izbornog zakona RS želja za poštovanjem demokratskih principa i što boljim predstavljanjem građana Srpske u parlamentu.

Baštinac je kazao da iza prijedloga novog Izbornog zakona ne stoje nikakve igre oko istočnog dijela RS i da nema prebacivanja mandata u zapadni dio.

"SDS je patetičan, jer u svemu, pa i u ovom nacrtu zakona, vidi teoriju zavjere. Dakle, nema ni govora da Vlada RS i SNSD u bilo kojoj sferi zapostavljaju istočni dio RS", rekao je Baštinac za  "Pres RS".

On je naveo da je u istočni dio RS ulagano i u prvom mandatu SNSD-a krajem devedesetih, a u ovom aktuelnom mandatu još više, te da je napredak vidljiv u svakom smislu.

SDS je ranije saopštio da se predloženim izmjenama i dopunama Izbornog zakona RS koji je Vlada RS uputila u Narodnu skupštinu, a kojim se predviđa samanjenje broja poslanika koji bi se birali iz istočnog dijela RS i smanjenjem broja kompenzacionih mandata preko kojih se do sada nastojala obezbijediti regionalna izbalansiranost, aktuelna vlast nastavlja politiku zanemarivanja istočnog dijela RS.