{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"SDS u svemu vidi teoriju zavjere"

S
27.10.2009. u 10:50
0
0
"SDS u svemu vidi teoriju zavjere"
0
"SDS u svemu vidi teoriju zavjere"
Narodna skupština RS
Poslanik Saveza nezavisnih socijaldemokrata u Narodnoj skupštini RS Nikola Baštinac tvrdi da je, u suštini, izmjena i dopuna Izbornog zakona RS želja za poštovanjem demokratskih principa i što boljim predstavljanjem građana Srpske u parlamentu.
Baštinac je kazao da iza prijedloga novog Izbornog zakona ne stoje nikakve igre oko istočnog dijela RS i da nema prebacivanja mandata u zapadni dio.

"SDS je patetičan, jer u svemu, pa i u ovom nacrtu zakona, vidi teoriju zavjere. Dakle, nema ni govora da Vlada RS i SNSD u bilo kojoj sferi zapostavljaju istočni dio RS", rekao je Baštinac za "Pres RS".

On je naveo da je u istočni dio RS ulagano i u prvom mandatu SNSD-a krajem devedesetih, a u ovom aktuelnom mandatu još više, te da je napredak vidljiv u svakom smislu.

SDS je ranije saopštio da se predloženim izmjenama i dopunama Izbornog zakona RS koji je Vlada RS uputila u Narodnu skupštinu, a kojim se predviđa samanjenje broja poslanika koji bi se birali iz istočnog dijela RS i smanjenjem broja kompenzacionih mandata preko kojih se do sada nastojala obezbijediti regionalna izbalansiranost, aktuelna vlast nastavlja politiku zanemarivanja istočnog dijela RS.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: