{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDS: U RS-u nema renesanse, već cvjeta kriminal i korupcija

F
FENA
29.5.2008. u 17:23
0
0
SDS: U RS-u nema renesanse, već cvjeta kriminal i korupcija
0
SDS: U RS-u nema renesanse, već cvjeta kriminal i korupcija
Foto Arhiv
Srpska demokratska stranka (SDS) ocijenila je danas da izjava predsjednika RS-a Rajka Kuzmanovića da RS u ekonomsko-socijalnoj oblasti doživljava "pravu renesansu" još jedna je potvrda da institucija predsjednika funkcioniše pod specifičnim uvjetima koji su doveli do isticanja autoritativne komponente vlasti predsjednika vladajuće stranke u RS-u.
U saopćenju SDS navodi da bi predsjednik RS-a trebalo da zna da "ekonomsku renesansu" ne predstavljaju "Niskogradnjin" put u Srebrenici više od 40 miliona KM, te rekonstrukcija palače predsjednika, izgradnja zgrade Vlade RS-a i autoputa Banja Luka-Klašnica po višestruko većim cijenama, već rast produktivnosti i standarda građana.

Naročito zabrinjavajuća jeste činjenica da NSRS nije raspravljao o nekim suštinskim zakonima kojima se vrši prijenos ovlašćenja s nivoa RS-a na nivo BiH, i nije reagovao kada su u parlamentu BiH usvojeni neki zakoni koji su u suprotnosti sa stavovima NSRS, kao što je Zakon o poljoprivredi i ruralnom razvoju.

RS, nažalost, bilježi pad u gotovo svim segmentima života i rast u samo jednom – kriminalu i korupciji. Ovaj trend nemoguće je zaustaviti bez povrata digniteta institucijama NSRS i predsjednika RS-a, te ponovnog uspostavljanja demokratskog ambijenta čiju okosnicu treba da čine slobodni mediji, zaključuje SDS.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: