{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDS: U RS-u nema renesanse, već cvjeta kriminal i korupcija

F
29.5.2008. u 17:23
0
0
SDS: U RS-u nema renesanse, već cvjeta kriminal i korupcija
0
SDS: U RS-u nema renesanse, već cvjeta kriminal i korupcija
Foto Arhiv
Srpska demokratska stranka (SDS) ocijenila je danas da izjava predsjednika RS-a Rajka Kuzmanovića da RS u ekonomsko-socijalnoj oblasti doživljava "pravu renesansu" još jedna je potvrda da institucija predsjednika funkcioniše pod specifičnim uvjetima koji su doveli do isticanja autoritativne komponente vlasti predsjednika vladajuće stranke u RS-u.
U saopćenju SDS navodi da bi predsjednik RS-a trebalo da zna da "ekonomsku renesansu" ne predstavljaju "Niskogradnjin" put u Srebrenici više od 40 miliona KM, te rekonstrukcija palače predsjednika, izgradnja zgrade Vlade RS-a i autoputa Banja Luka-Klašnica po višestruko većim cijenama, već rast produktivnosti i standarda građana.

Naročito zabrinjavajuća jeste činjenica da NSRS nije raspravljao o nekim suštinskim zakonima kojima se vrši prijenos ovlašćenja s nivoa RS-a na nivo BiH, i nije reagovao kada su u parlamentu BiH usvojeni neki zakoni koji su u suprotnosti sa stavovima NSRS, kao što je Zakon o poljoprivredi i ruralnom razvoju.

RS, nažalost, bilježi pad u gotovo svim segmentima života i rast u samo jednom – kriminalu i korupciji. Ovaj trend nemoguće je zaustaviti bez povrata digniteta institucijama NSRS i predsjednika RS-a, te ponovnog uspostavljanja demokratskog ambijenta čiju okosnicu treba da čine slobodni mediji, zaključuje SDS.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: