{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDS traži ostavku vlade Milorada Dodika

F
19.2.2009. u 15:33
0
7
SDS traži ostavku vlade Milorada Dodika
0
SDS traži ostavku vlade Milorada Dodika
U Narodnoj skupštini Republike Srpske (RS) danas je, nakon dva i po dana, završena rasprava o Vladinoj informaciji o mjerama za ublažavanje negativne krize na privredu tog bh. entiteta.
Stavovi pozicije i opozicije su bili oprečni tokom maratonskog zasjedanja, a nakon pauze konačno bi trebalo da parlament usvoji neke od brojnih zaključka o ovom pitanju.

I tokom današnje sjednice opozicija je nastavila s kritikama predloženih mjera za ublažavanje efekata svjetske ekonomske krize na RS, a šef poslaničkog Kluba SDS-a Borislav Bojić zatražio je i ostavku aktuelne Vlade i premijera Milorada Dodika zbog njenog bahatog ponašanja koje je direktno produkovalo krizu u RS-u.

To je izazvalo burno reagovanje kod poslanika vladajućeg SNSD-a, koji smatraju da je Vlada preuzela mjere da bi „preduhitrila“ krizu.

Opozicija je oštro reagovala i ocijenila neprimjernom i izjavu potpredsjednika Vlade RS-a Antona Kasipovića u kojoj je pozvao na ekonomski patriotizam i zajednički napor u prevazilaženju krize.

U burnoj raspravi učestvovali su svi poslanici Narodne skupštine, a postignuti su i svi rekordi u poslaničkim replikama i krivim navodima.

Nakon što se zaključi ova tačka, Narodna skupština RS-a trebalo bi i da utvrdi stav o ustavnom položaju Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine u Ustavu BiH radi okončanja režima supervizije i arbitraže.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: