{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDS: SNSD i PDP ponizili RS

S
Sarajevo-x.com
23.2.2008. u 15:39
0
0
SDS: SNSD i PDP ponizili RS
0
SDS: SNSD i PDP ponizili RS
Srpska demokratska stranka (SDS) u subotu je optužila Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i Partiju demokratskog progresa (PDP) da su glasajući u bh. parlamentu za principe Prijedloga zakona o uspostavljanju sedam novih policijskih tijela na nivou BiH podržali prijenos dijela nadležnosti nad policijom sa RS-a na nivo BiH.
Time su vladajuće stranke u RS-u, navodi SDS, na flargantan način razvlastili najveću institituciju RS-a - Narodnu skupštinu.

U saopćenju SDS podsjeća da je Skupština RS-a, 11. aprila prošle godine, zauzela jedinstven stav da se o svakom rješenju za reformu policije moraju izjasniti poslanici entitetskog parlamenta, ali i građani RS-a na referendumu.

Stoga, SDS poziva SNSD i PDP da kažu građanima "zašto su RS u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH derogirali, ponizili i razvlastili".

SDS navodi i da je vladajuća koalicija SNSD-a i PDP-a pokazala "vrhunsko licemjerje i nebrigu za narod glasajući za budžet BiH uvećan za 17,03 posto, u iznosu od 1.186.356.560 KM, iako su mjesecima tvrdili da neće prihvatiti uvećanje budžeta iznad osam posto.

Također, pozivaju SNSD I PDP da objasne građanima zašto su odbili amandman SDS-a u kojem su tražili tri miliona KM kao inicijalna sredstva koja bi pomogla one Srbe koji žele da ostanu na svojim sadašnjim prebivalištima u FBiH.

SDS ističe da nisu očekivali od bošnjačkih partija da će podržati njihov amandman kojim su tražili sredstva za popis stanovništva, ali da su to očekivali od SNSD-a i PDP-a, kako bi se, navodi se u saopćenju, konačno, "neosporno dokazalo koliko je Srba etnički očišćeno iz FBiH i ko ne sprovodi Aneks 7. Dejtonskog mirovnog sporazuma".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: