{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDS predlaže uvođenje stope PDV-a od 15 posto

F
21.1.2008. u 13:22
0
0
SDS predlaže uvođenje stope PDV-a od 15 posto
0
SDS predlaže uvođenje stope PDV-a od 15 posto
Šef poslaničkog Kluba Srpske demokratske stranke (SDS) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Momčilo Novaković najavio je danas da će poslanici te stranke ponovo predložiti zakonski akt o smanjenju ukupne stope PDV-a sa 17 na 15 posto.
On je na pres-konferenciji u Banjoj Luci kazao je da je stopa od 15 posto minimalna stopa prihvatljiva za zemlje Evropske unije.

"Imali smo ovih dana inforamciju da Vlada RS-a podržava diferenciranu stopu PDV-a, što ne bi bilo čudno da poslanici SNSD-a u Parlamentarnoj skupštini BiH nisu nedavno odbili da podrže prijedlog PDP-a o uvođenju te stope i to samo za prehrambene artikle", kazao je šef poslaničkog Kluba Srpske demokratske stranke (SDS) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

SDS smatra i da je neophodno uvesti subvencije u poljoprivredi, posebno zbog primjene CEFTA sporazuma te će predložiti uvođenje ili niže ili nulte stope za sadni materijal, vještačka đubriva i naftu koja će se koristiti za potrebe u poljoprivredi.

Govoreći o Zakonu o sportu BiH, Novaković je kazao da se u javnosti RS-a malo zna da nakon njegovog usvajanja nijedna samostalna ekipa iz RS-a, kao što su karatisti ili neke drugi takmičari u borilačkim vještinama, neće moći nastupati na međunarodnim takmičenjima pod zastavom RS-a, dok će odobrenje za učešće davati Sportski savez BiH uz saglasnost Sektora za spor.

"Amandmanima stranaka skupštinske većine izmijenjen je prvobitno predloženi zakon i to na štetu pozicija RS-a u tom zakonu", ocijenio je Novaković navodeći da SDS smatra da se ovo pitanje moglo urediti na drugačiji način.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: