Podrška Mladiću i Karadžiću
52

SDS pozvao Narodnu skupštinu RS da donese rezoluciju o osudi Haškog tribunala

SRNA
Mladen Bosić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Mladen Bosić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Poslanici SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske glasaće protiv prijedloga ekonomske politike i budžeta za narednu godinu, jer smatraju da su neprihvatljivi za građane, zaključeno je na danas na sjednici Glavnog odbora stranke u Bosanskoj Gradišci.

"Krajnje je vrijeme da se pokuša naći rješenje za izlaz iz ove situacije, jer aktuelna Vlada nema odgovore za ovu situaciju", rekao je predsjednik SDS-a Mladen Bosić novinarima poslije sjednice Glavnog odbora SDS-a i pozvao je Vladu Republike Srpske da se povuče.

U SDS-u ističu podršku koju daju radnicima u njihovim nastojanjima da zaštite svoja prava.

Glavni odbor SDS-a poziva Narodnu skupštinu Republike Srpske da donese rezoluciju o osudi Haškog tribunala kao antisrpske i političke institucije, koji je i posljednjim oslobađajućim presudama za zločine nad Srbima dokazao svoj karakter.

Glavni odbor SDS-a pozvao je predsjednika i Vladu RS-a da odmah obezbijede svu potrebnu pomoć prvom predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću i generalu Ratku Mladiću i ostalim optuženim Srbima na način kako su to uradili Hrvati i Albanci za svoje optuženike.

"Narodna skupština i sve institucije u Republici Srpskoj treba da se jasno distanciraju od odluka Haškog tribunala i iznađu način kako da pomognu osuđenicima iz reda srpskog naroda, koji trpe strahovitu nepravdu", rekao je Bosić.

Glavni odbor SDS-a zadovoljan je rezultatom koji je stranka postigla na lokalnim izborima u oktobru i zahvalio je svim građanima Republike Srpske koji su dali povjerenje kandidatima SDS-a za načelnike i odbornike.