Zbog zloupotrebe položaja
0

SDS podnio krivičnu prijavu protiv Dodika

SRNA
Srpska demokratska stranka podnijela je krivičnu prijavu protiv premijera Republike Srpske Milorada Dodika, jer smatra da je zloupotrijebio službeni položaj.

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić danas je u Bijeljini na konferenciji za novinare rekao da su uz krivičnu prijavu priložena i dva video snimka kao dokazni materijal, na kojima se, kako je istakao, "jasno vidi na koji način Dodik zloupotrebljava službeni položaj".

"Na sjednici Glavnog odbora SDS-a, održanoj u subotu, 5. decembra, najavili smo da ćemo zatražiti od Tužilaštva RS da se pokrene procedura protiv načina na koji Dodik pokušava da vodi kampanju pred vanredne izbore za načelnika opštine Bileća", rekao je Bosić.

On je istakao da ova prijava SDS-a predstavlja  test za Tužilaštvo, ali i za pravnu državu u cjelini.

"Ukoliko se i ovaj put Tužilaštvo ogluši o dokaze to će biti samo još jedna potvrda da su i Tužilaštvo i pravosudni sistem u Srpskoj pod direktnom kontrolom  Dodika", smatra   Bosić.

Bosić je podsjetio da Tužilaštvo RS i protiv više aktivista SDS-a u Doboju vodi proces sa istim krivičnim definicijama i članovima koji su navedeni u prijavi protiv Dodika.

Dodik je na konferenciji za novinare u petak, 4. decembra, predstavljajući kandidata SNSD-a za načelnika opštine Bileća Blažu Vujovića, rekao da postoji ozbiljna saradnja opštinske strukture u Bileći i Vlade RS i da ona ne bi trebalo da bude prekinuta, ali da će se to dogoditi ako pobijedi drugi kandidat. 
Glavni odbor SDS-a je na sjednici u subotu, 5. decembra, kritikovao tu Dodikovu izjavu, kojom se, kako tvrde, krše zakoni i Ustav RS i pozvao nadležna tužilaštva da reaguju.