BiH
0

SDS: Plakatima želimo ukazati na neispunjena obećanja vlasti

FENA
Predstavnici Srpske demokratske stranke (SDS) potvrdili su danas da su lijepljenjem plakata u više gradova RS-a s natpisom "Kleptokratija ili socijaldemokratija" sa slikom nove zgrade Vlade i Vladinog aviona, te čovjekom koji pretražuje kontejner, željeli da ukažu građanima da vlast nije ispunila ranija predizborna obećanja.

"Plakatima, koje uklanjaju nadležne službe, SDS je želio da poruči da vlast RS-a nije obećavala da će na nezakonit način napraviti zgradu Vlade i bez tenderske procedure kupovati avione, ni vile po Dedinju vrijedne dva miliona eura", rekao je na pres-konferenciji u Banjoj Luci potpredsjednik stranke Vukota Govedarica.

Lider SDS-a Mladen Bosić ocijenio je i da su se za protekle dvije godine u RS-u desile najveće korupcionaške afere od njenog nastanka i optužio tužilaštvo da svojom neaktivnošću štiti kriminal i korupciju.

Naveo je da će SDS početi podnositi krivične prijave ukoliko i dalje bude izostajala reakcija pravosuđa u RS-u.

Bosić smatra i da je glavni problem neaktivnost Tužilaštva RS-a koje ne želi, rekao je, da reaguje na bilo šta što je vezano za korupciju i kriminal vlasti u tome bh. entitetu, čime je postalo zaštitnik korupcije i otvorilo put Tužilaštvu BiH i drugim da preuzmu te slučajeve.