BiH
0

SDS pita gdje je sada Dodik "koji je narodu RS-a obećavao referendum"

FENA
Srpska demokratska stranka (SDS) smatra da bi bilo korektno da se saopći „gdje se u ovom kritičnom trenutku za srpski narod nalazio predsjednik Vlade RS-a Milorad Dodik, koji je u predizbornoj kampanji i šakom i kapom narodu obećavao referendum“.

U saopćenju SDS-a, koje je reakcija na jučerašnji stav SNSD-a, navodi se da se "na taj način ponašalo i skrivalo od odgovornosti rukovodstvo SDS-a u kritičnim i opasnim trenucima, Republika Srpska ne bi ni postojala“.

SDS navodi da nije iznenađen "primitivnim i neargumentovanim napadima“ u jučerašnjem saopćenju SNSD-a te da je njegova stvarna namjera bila da "upozna javnost o novim političkim stavovima koji se dijametralno razlikuju od onih na osnovu kojih su dobili glasove birača“.

"Iz saopćenja je vidljivo da je to ponovo huškanje OHR-a da sankcioniše SDS zato što zastupa stavove koje je SNSD donedavno javno iznosio i kojih se sada odriče“, navodi SDS.

Ističe se i da su "prozirne“ stalne optužbe iz SNSD-a da je SDS jedini krivac za prijenos nadležnosti na nivo BiH u proteklom periodu, kada su za svaku takvu odluku digli ruku i tadašnji predstavnici SNSD-a, a to upravo i sada rade sa zakonima o policiji BiH.

Građani RS-a se odlično sjećaju, dodaje SDS, da je proces prijenosa nadležnosti i počeo dolaskom ''Sloge'' na vlast s Miloradom Dodikom na čelu i uz ''demokratsku'' podršku oklopnih transportera SFOR-a.

SDS smatra da je "sramno baviti se sitnim stranačkim prepucavanjima u ovim teškim trenucima za srpski narod i našu braću na Kosovu i poziva sve stranke iz RS-a da zajedno dođu do stavova i politike koje od njih očekuju građani.

Ovo nisu pitanja nijedne političke stranke, ovo su pitanja od kojih zavisi budućnost našeg naroda i RS-a, navodi SDS.