{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDS-ov prijedlog: Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Samardžija

S
10.3.2013. u 18:42
0
31
SDS-ov prijedlog: Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Samardžija
0
SDS-ov prijedlog: Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Samardžija
Gradski odbor SDS-a Istočno Sarajevo predložio je da novi gradonačelnik Istočnog Sarajeva bude član Općinskog odbora stranke sa Sokoca Nenad Samardžija, a da predsjednik Skupštine grada ostane Miroslav Lučić iz Istočne Ilidže.
Predsjednik Gradskog odbora SDS-a Darko Babalj rekao je večeras nakon sjednice GO SDS-a na Palama da su ove pozicije definisane još prije dva mjeseca.

Babalj je dodao da na sjednici nije razgovarano o potpredsjednicima, ali da se zna da će jedno mjesto pripasti Opštinskom odboru SDS-a Istočno Novo Sarajevo, a drugo PDP-u.

"Što se tiče PDP-a, njima će pripasti mjesto zamjenika gradonačelnika, potpredsjednika Skupštine i savjetnika u kabinetu gradonačelnika", rekao je Babalj i dodao da su to usaglasili SDS i PDP.

On je naglasio da je večeras donesena jednoglasna odluka da će se u budućem periodu u Skupštini grada baviti, između ostalog, boravišnom taksom, rješenjem azila za pse, provođenjem Strategije grada Istočno Sarajevo, te pripremanjem za olimpijadu mladih 2017. godine.

Kandidat SDS-a za gradonačelnika Istočnog Sarajeva Nenad Samardžija je nekadašnji pomoćnik ministra trgovine i turizma Republike Srpske, nakon toga komercijalni direktor i zamjenik generalnog direktora preduzeća "Šume Republike Srpske", a sada stručni konsultant u Šumskog gazdinstva "Birač" Vlasenica.

Konstitutivna sjednica Skupštine grada Istočno Sarajevo zakazana je za sutra u 12.00 časova i na njoj će biti izabrano gradsko rukovodstvo.

Iz Skupštine je ranije saopćeno da je na dnevnom redu konstitutivne sjednice razrješenje dosadašnjeg gradonačelnika i predsjednika gradske Skupštine i načelnika odjeljenja, te izbor novog rukovodstva.

Na dnevnom redu je i izbor članova radnih tijela Skupštine grada.

U novoj Skupštini grada Istočno Sarajevo SDS ima 16 od 31 odborničkog mjesta, dok PDP ima pet, sedam SNSD-a i po jednog odbornika Pokret za naš grad Pale, NDS i Srpska radiklana stranka "Dr Vojislav Šešelj".

Skupština grada Istočno Sarajevo ima 31 odbornika, od toga općina Pale daje osam, Istočna Ilidža i Sokolac po šest, pet je iz Istočnog Novog Sarajeva, a po tri iz Istočnog Starog Grada i Trnova.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: