Doboj
0

SDS objesili na stubove

Sarajevo-x.com
Centar za humanu politiku zatražio je danas od dobojskog tužilaštva da ispita odgovornost načelnika opštine Doboj i drugih zbog bespravnog korištenja stubova ulične rasvjete za postavljanje reklamnih stranačkih panoa.

Pred prošlogodišnje lokalne izbore bili su na svakom drugom stubu ulične rasvjete u Doboju, uz znanje i odobrenje načelnika opštine i drugih odgovornih, postavljeni reklamni panoi lokalne vladajuće stranke, sa natpisima „Narod je rekao Srpska“, „Dobojlije znaju zašto! Neka vaše srce odluči“, „Mi smijemo da vas pogledamo u oči, jer smo uvijek bili uz vas“, „Kao i do sada, ne čekamo budućnost, mi je gradimo, vaš SDS“... Neki od ovih panoa nalaze se još i danas na stubovima ulične rasvjete. Ovo je klasična zloupotreba lokalnih javnih resursa za stranačke svrhe, o čemu je obaviještena i Centralna izborna komisija, saopšteno je iz Centra za humanu politiku.

Prije dvije godine Centar za humanu politiku dostavio je dobojskom tužilaštvu prijavu protiv načelnika opštine zbog tolerisanja masovnog bespravnog postavljanja privremenih objekata i korištenja javnih površina, propuštanja da se u budžet opštine naplati oko pola miliona KM godišnje po osnovu zakupa javnih površina i omogućavanja drugim licima sticanja protivpravne imovinske koristi. Kao dokaz dostavljene su fotografije i informacije nadležnih opštinskih odjeljenja u kojim se priznaje postojanje ovog problema i nerad komunalne policije.