BiH
0

SDS nezadovoljan izvještavanjem RTRS-a

FENA
Klub poslanika Srpske demokratske stranke u Narodnoj skupštini RS-a izrazio je u utorak protest uređivačkom kolegiju Radio-televizije RS-a zbog, kako navode, očito namjerne, političke manipulacije koja se provlači kroz izvještaj sa zasjedanja entitetskog parlamenta objavljen u ponedjeljak uvečer.

“Manipulacija se ogleda u načinu na koji je javnost RS-a obaviještena o raspravi koja je u Skupštini vođena o dvije ključne tačke dnevnog reda: Izvještaju o realizaciji plana za 2007. i Planu rada za ovu godinu RTRS-a, te o Informaciji o privatizaciji preduzeća iz oblasti naftne industrije RS-a”, navodi se u saopćenju SDS-a.

Klub poslanika SDS-a, između ostalog, traži od uređivačkog kolegija RTRS-a da se u kreiranju programskih sadržaja infomativno-političkog programa striktno pridržava odredbi Zakona o RTRS-u.

Najavljuju i da će zbog očitog kršenja tog zakona i profesionalnih standarda uređivanja programa na Javnom servisu RS-a iskoristiti pravo da se povodom ovog izvještaja obrate Regulatornoj agenciji za komunikacije i zatraži sankcioniranje odgovornih.