{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDPBiH: SNSD se treba ponašati socijaldemokratski a ne nacionalistički

F
16.2.2008. u 19:36
0
0
SDPBiH: SNSD se treba ponašati socijaldemokratski a ne nacionalistički
0
SDPBiH: SNSD se treba ponašati socijaldemokratski a ne nacionalistički
Član Predsjedništva SDPBiH Svetozar Pudarić prisustvovao je protekle sedmice konferenciji o temi ''Zapadni Balkan'' koja je održana u Ljubljani a u organizaciji poslaničke grupe Partije evropskih socijalista u Evropskom parlamentu.
Predstavnik SDPBiH je u izlaganju upozorio da ne postoji ni sličnost niti bilo kakva direktna veza između BiH i Kosova te da oni koji pokušavaju da vežu nešto što je nespojivo su u suštini nacionalisti koji samo žele postići bolje pregovaračke pozicije za potpuno druge stvari i probleme u svojim zemljama.

Istakao je kako je ovo je "idealna prilika za SNSD kao jednu od vladajućih partija u BiH da na cjelokupnu situaciju u vezi Kosova socijaldemokratski reaguje a ne nacionalistički kroz prazne priče o referendumu, nezavisnosti i svemu onome za što i sami znaju da je apsolutno nerealno i nesprovodivo u djelo", navodi se u saopćenju.

Predstavnici Partije evropskih socijalista, za razliku od svojih političkih protivnika u Evropskom parlamentu, konzervativaca i demokršćana, još jednom su dokazali svoje istinsko opredjeljenje za budućnost cijele regije unutar EU a ne za neku imaginarnu tzv. evropsku budućnost koju u svojoj terminologiji koriste samo desničarske partije u Evropskom parlamentu, saopćeno je iz Centra za informiranje SDPBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: