{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDPBiH: Smjena Mehe Kodre pokazuje u kakvom je stanju Fudbalski savez BiH

F
FENA
17.5.2008. u 13:58
0
0
SDPBiH: Smjena Mehe Kodre pokazuje u kakvom je stanju Fudbalski savez BiH
0
SDPBiH: Smjena Mehe Kodre pokazuje u kakvom je stanju Fudbalski savez BiH
SDPBiH smatra da je sinoćnja smjena selektora fudbalske reprezentacije BiH Mehe Kodre još jednom pokazala u kakvom se stanju trenutno nalazi Savez "zahvaljujući nesposobnim i korumpiranim ljudima koji ga vode" i navodi da će iskoristiti sve svoje kapacitete i dati podršku sportskoj javnosti i navijačima bh. reprezentacije da bi se takva odluka spriječila.
U saopćenju Centra za informisanje SDP-a BiH ističe se da je Meho Kodro, čovjek sa svjetskom reputacijom i doživotnom egzistencijom zbog svog patriotizma i vjere u potencijal koji imaju naši igrači, odlučio da preuzme selektorsko mjesto.

"U kratkom vremenu uspio je osigurati povratak svih najboljih igrača koje ova zemlja ima u reprezentaciji, te dobio čvrstu podršku svih naših fudbalskih legendi ali i najšire sportske javnosti", navodi se u saopćenju.

SDPBiH navodi da u svakoj normalnoj zemlji reprezentacija predstavlja svetinju za sve građane, što je slučaj i s najvećim dijelom Bosanaca i Hercegovaca. Međutim, navodi SDPBiH, organi fudbalskog saveza popunjeni su s ljudima koji sa sportom skoro pa da nemaju nikakve veze, a prvenstveno su postavljeni po političkoj liniji i principu rigidnog entitetskog i nacionalnog ključa koji i u sportu prijeti da uništi sve što valja.

"Takav Fudbalski savez, na čijem čelu su s jedne strane ljudi koji čak i ne navijaju za našu reprezentaciju, a na drugoj kolekcionari krivičnih prijava i bogatih kriminalnih dosjea, jučer je otjerao Kodru, ali vjerovatno i veliki broj igrača koji više neće dozvoliti da se s njihovom reputacijom i znanjem igraju nekompetentni funkcioneri. Kod nas postaje praksa da sve što asocira na Bosnu i Hercegovinu, njen ponos i identitet nastoji se srušiti i poravnati sa zemljom, bilo da se radi o politici ili sportu", ističe se.

"Krajnje je vrijeme da se čelnim ljudima Saveza pokažu vrata na koja će izaći i trajno prestati miješati svoje kriminalom uprljane prste u sve što ima veze sa sportom u Bosni i Hercegovini", smatra SDPBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: