BiH
0

SDPBiH: Sedam članova OSSBiH Doboj-Jug istupilo iz stranke za BiH i pristupa SDP-u

FENA
Predsjednik Općinskog odbora Socijaldemokratske partije BiH Doboj-Jug Senaid Begić saopćio je danas novinarima u Sarajevu da je sedam članova Savjeta i vijećnika Stranke za BiH u Općinskom vijeću Doboj-Jug podnijelo ostavke na funkcije u OSSBiH Doboj-Jug od čega je većina njih izrazila želju da djelovanja nastavi u Socijaldemokratskoj partiji BiH.

On je istaknuo da je OSSBiH Doboj-Jug brojao 13 ljudi te da su osobe koje su istupile iz te stranke kazale da "u SDP-u vide prostor i mogućnost za djelovanje".

Predstavnica članova i aktivista Općinskog savjeta Stranke za BiH Doboj-Jug Jasminka Begić kazala je da su razlozi za njenu ostavku na sve funkcije u toj stranci i pristupanje SDP-u "događanja na općinskom nivou".

Ona je istaknula da je dva puta bila vijećnik u Općinskom vijeću Doboj-Jug što govori o kvalitetu njenog rada, ali da želi "nastaviti tamo gdje će se uvažavati njeno mišljenje i stavovi".

Damir Mašić iz SDP-a BiH izrazio je zadovoljstvo te stranke "što može prihvatiti sve one ljude koji u SDP-u prepoznaju svoje interese i interese BiH i žele da djeluju na stvaranju demokratske i funkcionalne BiH".