{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDPBiH protiv zahtjeva Vlade FBiH

F
23.10.2007. u 15:14
0
0
SDPBiH protiv zahtjeva Vlade FBiH
0
SDPBiH protiv zahtjeva Vlade FBiH
Socijaldemokratska partija BiH smatra da je apsolutno neprihvatljiv zahtjev Vlade Federacije BiH da se na dnevni red 6. sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH uvrsti nova tačka ''Politika privatizacije u Federaciji BiH'', saopćeno je danas iz ove stranke.
U SDP-u smatraju da je i više nego neprimjereno da se bez obavljene javne rasprave, a samo sedam dana prije same sjednice, šalje materijal na bazi kojeg će se ad hoc odlučivati o sudbini kapitalnih preduzeća u Federaciji BiH.

- Opravdano se postavlja pitanje da li zastupnici imaju i moralno i svako drugo pravo da uime svih građana preko noći odlučuju o ovako bitnim pitanjima. I dalje je nejasno zašto se Vladi toliko žuri da na već zakazanu sjednicu s utvrđenim dnevnim redom uvrsti novu tačku s dokumentom koji je težak desetak milijardi maraka i kojim se propisuje na koji način Vlada planira prodati najprofitabilnije kompanije u vlasništvu Federacije BiH, bez odgovora na pitanje koji su stvarni razlozi za to, kaže se u saopćenju.

Zbog katastrofalnih grešaka koje su napravljene u susjednim zemljama u tranziciji, a koje su bile vezane za privatizaciju telekomunikacijskog sektora i zbog činjenice da to nije samo stvar političke odluke, SDP će insistirati da se u ovaj proces uključiti cjelokupna javnost, akademska i stručna zajednica bez čijeg je glasa i stava nedopustivo bilo kakvo odlučivanje u Parlamentu o prodaji ovih infrastrukturnih preduzeća.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: