{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDPBiH: Poziv za izgradnju Turske ambasade i vraćanje poslovnih objekata u zakonske okvire

F
3.1.2008. u 15:18
0
0
SDPBiH: Poziv za izgradnju Turske ambasade i vraćanje poslovnih objekata u zakonske okvire
0
SDPBiH: Poziv za izgradnju Turske ambasade i vraćanje poslovnih objekata u zakonske okvire
Socijaldemokratska partija BiH (SDP BiH) poziva Stranku za BiH i SDA da prekinu sa opstrukcijama u vezi s izmjenom regulacionog plana koji se odnosi na Tursku ambasadu i ostatak diplomatske zone.
-Još jednom pozivamo SBiH i SDA da se što hitnije donesu potrebne izmjene regulacionog plana da bi se ovo pitanje zauvijek skinulo s dnevnog reda, te onemogućilo bilo kakvo povezivanje zgrade Turske ambasade s zgradama drugih investitora, navodi SDP-e u saopćenju za javnost.

Ocjenjuje se kako iza napada na ovu stranku, saopćenjima i plaćenim oglasima, "stoje politički i poslovni krugovi koji krše zakon, te bez potrebnih dozvola umjesto predviđenih šest izgrađuju dvanaest spratova na Vilsonovom šetalištu".

SDP-e je mišljenja da ovi i slični napadi imaju samo za cilj da se bespravna gradnja u korist privatnih investitora poveže sa izgradnjom zgrade Turske ambasade, koja nikada nije ni bila upitna za ovu stranku.

Također, SDP-e poziva i same investitore da konačno javnosti obznane ko ih je i pod kojim uvjetima doveo u zabludu da mogu bespravno i van regulacionog plana graditi objekte koji bi kasnije bili legalizirani.

-SDP-u je nedopustivo da se s jedne strane daje prećutna suglasnost interesnoj grupi privatnih investitora i aktuelne vlasti, za legalizaciju tajno dogovorenih 90.000 m2 poslovnog prostora mimo postojećeg regulacionog plana, dok se s druge strane borcima i njihovim porodicama ne dozvoljava izgradnja objekata od par kvadrata koji služe kao neophodni krov nad glavom, navodi SDP BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: