{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDPBiH: Poziv za izgradnju Turske ambasade i vraćanje poslovnih objekata u zakonske okvire

F
3.1.2008. u 15:18
0
0
SDPBiH: Poziv za izgradnju Turske ambasade i vraćanje poslovnih objekata u zakonske okvire
0
SDPBiH: Poziv za izgradnju Turske ambasade i vraćanje poslovnih objekata u zakonske okvire
Socijaldemokratska partija BiH (SDP BiH) poziva Stranku za BiH i SDA da prekinu sa opstrukcijama u vezi s izmjenom regulacionog plana koji se odnosi na Tursku ambasadu i ostatak diplomatske zone.
-Još jednom pozivamo SBiH i SDA da se što hitnije donesu potrebne izmjene regulacionog plana da bi se ovo pitanje zauvijek skinulo s dnevnog reda, te onemogućilo bilo kakvo povezivanje zgrade Turske ambasade s zgradama drugih investitora, navodi SDP-e u saopćenju za javnost.

Ocjenjuje se kako iza napada na ovu stranku, saopćenjima i plaćenim oglasima, "stoje politički i poslovni krugovi koji krše zakon, te bez potrebnih dozvola umjesto predviđenih šest izgrađuju dvanaest spratova na Vilsonovom šetalištu".

SDP-e je mišljenja da ovi i slični napadi imaju samo za cilj da se bespravna gradnja u korist privatnih investitora poveže sa izgradnjom zgrade Turske ambasade, koja nikada nije ni bila upitna za ovu stranku.

Također, SDP-e poziva i same investitore da konačno javnosti obznane ko ih je i pod kojim uvjetima doveo u zabludu da mogu bespravno i van regulacionog plana graditi objekte koji bi kasnije bili legalizirani.

-SDP-u je nedopustivo da se s jedne strane daje prećutna suglasnost interesnoj grupi privatnih investitora i aktuelne vlasti, za legalizaciju tajno dogovorenih 90.000 m2 poslovnog prostora mimo postojećeg regulacionog plana, dok se s druge strane borcima i njihovim porodicama ne dozvoljava izgradnja objekata od par kvadrata koji služe kao neophodni krov nad glavom, navodi SDP BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: