{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDPBiH: Nismo prekršili niti jedan zakon BiH

F
24.5.2007. u 18:06
0
0
SDPBiH: Nismo prekršili niti jedan zakon BiH
0
SDPBiH: Nismo prekršili niti jedan zakon BiH
"Centralna izborna komisija BiH danas je na osnovu lažnih optužbi donijela političku odluku o kažnjavanju SDPBiH sračunatu da diskredituje i uništi SDPBiH", saopćila je Socijaldemokratska partija BiH. Reakcija je to na odluke CIKBiH o kažnjavanju nekoliko političkih stranaka, uključujući i SDPBiH, zbog kršenja Zakona o finansiranju političkih partija.
Odluka, donesena zbog navodnog kršenja Zakona o finansiranju političkih partija pravno je potpuno neutemeljena i politički naručena od vladajućih stranaka, navodi se u saopćenju.

SDPBiH ističe kako ni na koji način nije prekršio Zakon o finansiranju političkih partija a novac koji je predmet Odluke CIK-a nisu nikakvi prilozi, već predstavlja finansiranje zajedničkih projekata SDPBiH i sestrinskih stranaka iz Socijalističke internacionale i država EU, odnosno Danske, Švedske i Velike Britanije.

Sve te aktivnosti i novac su, tvrdi SDPBiH, potpuno transparentno prikazana u finansijskim izvještajima stranke kako za 2004. tako i za sve ranije i naredne godine. Taj novac je trošen za usaglašene programske aktivnosti kako SDPBiH, tako i Foruma mladih i Foruma žena SDPBiH o čemu su transparentno izvještavani inostrani partneri stranke i nadležne institucije BiH.

-SDPBiH je još od ratnih vremena ostvarivao različite vidove saradnje s evropskim socijaldemokratima što će činiti i ubuduće a kako se radi o političkom udaru na SDPBiH te narušavanju ugleda BiH mi ćemo poduzeti sve političke i pravne radnje da raskrinkamo pozadinu ove odluke i dokažemo da niti jedan zakon ove države nije prekršen, saopćeno je iz Centra za informisanje SDPBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: