BiH
0

SDPBiH: Nastavlja se beskrupuloznost i bezobrazluk čelnika izvršne vlasti u FBiH

FENA
Socijaldemokratska partija BiH tvrdi da se nakon kupovine novih i skupocjenih automobila nastavlja beskrupuloznost i bezobrazluk čelnika izvršne vlasti u Federaciji BiH.

"Sada je to odluka da na svoje poprilično visoke plaće uvedu i tzv. položajni dodatak za ministre i sve čelnike izvršne i zakonodavne vlasti od po 1.500 KM, što iznosi više od pet prosječnih penzija u FBiH", navodi se u saopćenju SDP-a.

Dodaje se da je Vlada s premijerom Brankovićem na čelu i ovim činom još jednom potvrdila da jedno priča, a drugo radi i da se ne razlikuje od vlade njegovog prethodnika koja je ostala upamćena po povišicama plaća, nepoštivanju zakona i Ustava Federacije BiH i čestim blokadama u funkcioniranju vlasti zbog međusobnih svađa stalnih koalicionih partnera SDA, Stranke za BiH i HDZ-a.

"U skladu s demokratskom praksom u svim normalnim zemljama, tražimo od Vlade Federacije BiH da poništi sve sramne odluke i da javnosti i građanima ove zemlje obrazloži šta ih je rukovodilo da sebi gotovo duplo povećaju plaće imajući u vidu u kavoj se teškoj ekonomskoj i socijalnoj situaciji nalazi većina građana u ovoj zemlji", navodi se u saopćenju SDP-a BiH.