{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDPBiH: Hitno izjednačiti cijene električne energije za sva domaćinstva u FBiH

F
30.1.2008. u 14:54
0
0
SDPBiH: Hitno izjednačiti cijene električne energije za sva domaćinstva u FBiH
0
SDPBiH: Hitno izjednačiti cijene električne energije za sva domaćinstva u FBiH
Socijaldemokratska partija (SDP) BiH pozvala je Vladu FBiH, rukovodstva elektroprivreda BiH i HZ-HB, te FERK da odmah reagiraju i da hitnim mjerama smanje i izjednače cijenu električne energije za sva domaćinstva u Federaciji BiH.
"Jučer smo imali priliku čuti izjavu direktora EPBiH koji najavljuje viškove električne energije u iznosu od 400 miliona KM, a danas već saznajemo da se ionako visoke cijene električne energije druge elektroprivrede u FBiH opet povećavaju", kaže se u saopćenju SDP-a.

SDP postavlja pitanje da li građani trebaju plaćati skuplju struju samo zato da bi ratne i poratne zaostavštine i birokratije postojale same za sebe i služile za enormno visoke plaće njihove administracije.

"Iz dana u dan građani su ti koji na kraju plaćaju cijenu skupe, glomazne, neefikasne i podijeljene administracije. Otvoreno se postavlja pitanje trebaju li nama dvije elektroprivrede u Federaciji BiH? Očigledno da nam ne trebaju. Podijeljena zemlja je ne samo nepravedna nego i puno skuplja. Građani i domaćinstva koji koriste usluge EP HZ-HB će platiti razliku neopravdano jeftine struje koja se isporučuje Aluminiju i na taj način će namirivati gubitke EP HZ-HB", kaže se u saopćenju SDP-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: