BiH
0

SDPBiH: Dodik nastavlja antidejtonsko djelovanje uz prećutnu suglasnost Lajčaka

FENA
Milorad Dodik nastavlja antidejtonsko djelovanje i raspirivanje mržnje i straha svojim izjavama koje ne prestaju od predizborne kampanje 2006. godine. Njegova izjava da će ''za deset godina RS-a sigurno biti, dok za Bosnu i Hercegovinu nije siguran'', nije samo glupa već i netačna, smatra Socijaldemokratska partija (SDP) BiH.

“Nesuvisli i nacionalistički govori odavno prelaze sve granice civiliziranog ponašanja naočigled predstavnika međunarodne zajednice u BiH. Najviše zabrinjava šutnja Miroslava Lajčaka koji je usput i visoki predstavnik u BiH čiji je posao, između ostalog, i čuvanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine”, kaže se danas u saopćenju SDP-a.

SDPBiH ističe da je krajnje vrijeme da Dodik shvati da će država Bosna i Hercegovina sigurno postojati i za 10 godina dok za RS nismo sigurni.

“U jedno niko ne treba sumnjati a to je da, upravo zbog svoje politike i ponašanja, o tome sigurno Dodik neće odlučivati. Šta će u međuvremenu s njim biti vrijeme će vrlo brzo pokazati”, zaključuje SDPBiH.