{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDPBiH: Cilj sastanka u Mostaru bio je spašavanje fotelja

F
29.10.2007. u 11:15
0
0
SDPBiH: Cilj sastanka u Mostaru bio je spašavanje fotelja
0
SDPBiH: Cilj sastanka u Mostaru bio je spašavanje fotelja
Foto: Reuters
Socijaldemokratska partija BiH gleda na jučer potpisanu Deklaraciju o reformi policije kao i na stotine drugih potpisanih, ali ne i realiziranih dokumenata u BiH, izjavio je danas glasnogovornik ove stranke Damir Mašić.
Deklaraciju o preuzimanju obaveze reforme policije su jučer u Mostaru nakon četverosatnog sastanka s visokim predstavnikom Miroslavom Lajčakom potpisali lideri SDA Sulejman Tihić, SBiH-a Haris Silajdžić, SNSD-a Milorad Dodik, PDP-a Mladen Ivanić, HDZBiH Dragan Čović i HDZ 1990 Božo Ljubić.

Mašić kaže da SDPBiH interesiraju kontrektne akcije.

- Očigledno je da jučerašnji sastanak nije imao za cilj postizanje rješenja ili traženje izlaza iz trenutne situacije, nego spašavanje fotelja određenih ljudi kojima su se one zaljuljale zbog neaktivnosti i praktično nikakvih rezultata, rekao je on.

Upitan zašto niko iz SDPBiH nije prisustvovao sastanku u Mostaru, Mašić je kazao da nije bilo nikakve potrebe da SDPBiH prisustvuje tom skupu.

- SDPBiH nikada neće prihvatiti da se van institucija države, na raznim sijelima i teferičima razgovara o sudbinskim pitanjima ove zemlje. Oni koji su doveli do ovakve situacije trebaju sami da ponude rješenje, izjavio je glasnogovornik SDPBiH Damir Mašić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Opravdavate li blokade saobraćajnica zbog previsoke cijene goriva?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: