BiH
0

SDP: Županijska vlada bahato rasipa proračunski novac

FENA
"U proteklih par mjeseci Županijska je vlada, uz silno objašnjenje kako nema novca za SDP-ove amandmane o socijalnom zbrinjavanju ugroženih građana, potrošila više od 200.000 maraka na novi vozni park, čime je još jedanput dotakla moralno dno", tvrdi se priopćenju je iz hercegovačko-neretvanskoga Županijskog odbora SDP-a.

"Kada smo pomislili da je Vlada s izglasavanjem zakona o 'bahatim' primanjima dotakla moralno dno, oni se potrude da nas uvjere kako tu nije kraj te potroše još više od 200.000 maraka na novi vozni park.

Naravno, dodatno su se potrudili da ne kupe jeftinija vozila iz domaće proizvodnje, već su vlastiti vozni park 'dotjerali' europskim brendovima bolje nego vlade u mnogo razvijenim zemljama u Europske unije", navodi se u priopćenju.

SDP javno pita koalicijske partnere (SDA, SBiH, HSP i HDZ1990) u Županiji do kada se misle tako bahato i neracionalno ponašati prema ionako nedostatnim proračunskim sredstvima, kada većina građana doslovno jedva sastavlja kraj s krajem, stoji na kraju SDP-ova priopćenja.