|

SDP želi funkciju gradonačelnika Banje Luke, najozbiljniji kandidat Vojin Mijatović

SDP želi funkciju gradonačelnika Banje Luke, najozbiljniji kandidat Vojin Mijatović
321
D. Be.
27.1.2020. u 21:11
112
komentara
321

dijeljenja
SDP želi funkciju gradonačelnika Banje Luke, najozbiljniji kandidat Vojin Mijatović Vojin Mijatović
Večeras je u Banjoj Luci održana sjednica Gradskog odbora Socijaldemokratske partije (SDP), a Klix.ba saznaje da je donesena odluka da će SDP na lokalnim izborima imati svog kandidata za gradonačelnika Banje Luke.
U narednim danima će biti donesena konačna odluka o kandidatu, a kako saznajemo SDP će najvjerovatnije kandidovati potpredsjednika partije Vojina Mijatovića za gradonačelnika Banje Luke. Pored njega u igri je i jedan univerzitetski profesor.

Uz ovu odluku Gradski odbor SDP-a je večeras donio još dvije. Prva je da će ta partija na izbore izaći samostalno, dakle bez koalicije, a druga da im je prioritet vraćanje u skupštinske klupe Grada Banje Luke nakon 20 godina.Klix.ba također nezvanično saznaje da će sarajevski i mostarski ogranci SDP-a uskoro donijeti iste odluke odnosno da će imati svoje kandidate za gradonačelnike Sarajeva odnosno Mostara na lokalnim izborima koji će biti održani u oktobru ove godine. SDP će, tradicionalno, kandidovati svog čovjeka i za prvog čovjeka Tuzle.
Prijavi grešku


Komentari (112)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...