Reakcija opozicije
25

SDP: Zbog još jednog korona-derneka hitno smijeniti Sinišu Ilića

I. P.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Socijaldemokratska partija BiH zatražila je hitnu smjenu zamjenika ministrice civilnih poslova Siniše Ilića zbog videa u kojem se vidi grubo kršenje mjera socijalne distance.

"Snimke nastale u Zvorniku sa očito još jednog u nizu 'korona-derneka' koje priređuju vladajuće strukture u BiH, pokazatelj su neodgovrnog odnosa vlasti prema građanima i sistemu koji predstavljaju. Dok je potpredsjednik SDP BiH Vojin Mijatović svojevremeno dao ostavku na poziciju zamjenika ministra civilnih poslova BiH zbog teškog stanja u državi, Stevandićevi kadrovi na ovoj funkciji se sada ismijavaju građanima u najtežim trenucima", poručuju iz SDP-a

Iz stranke se navodi kako se u ovom slučaju radi o nastavku izrugivanja građanima u čitavoj zemlji, a jedinom prikladnom mjerom smatraju smjenu neodgovornih i bahatih dužnosnika, koji očito smatraju da su "pravila i zakoni tu da bi ih građani provodili, a oni kršili".

Podsjetimo, društvenim mrežama kruži još jedan snimak okupljanja uvrijeme korone čiji su učesnik visokorangirani javni dužnosnik. Zamjenik ministrice civilnih poslova Bosne i Hercegovine Siniša Ilić učestvovao je na vaskršnjoj zabavi, u vrijeme najvećih restrikcija kako bi se pandemija koronavirusa stavila pod kakvu-takvu kontrolu.