Završni predizborni skup
0

SDP uvjeren da će Tuzlu voditi i naredne četiri godine

Klix.ba
Socijaldemokratska partija BiH u Tuzli je održala završni predizborni skup u okviru kampanje za lokalne izbore. U prepunoj dvorani Mejdan, predsjednik SDP-a BiH dr. Zlatko Lagumdžija i ostali funkcioneri stranke sa državnog, federalnog, kantonalnih i općinskih nivoa, poručili su da će državu nakon nedjelje povesti naprijed.

"Nedavno su nas uporedili sa Tuđmanom i Karadžićem. Uporedili su nas isti oni koji su prije dvadeset godina sa njima vezali zastave, i koji to i danas rade kako bi nas smijenili. Udaraju na Zlatka, Jasmina, Damira, Denisa... Udaraju u snagu socijaldemokratije u BiH. Nedavno sam dobio pismo od predsjednika evropskih socijalista, partije koja okuplja sve socijaldemokrate EU. Čestitao mi je i poručio da su SDP-ovi načelnici koji vode općine u BiH, lideri socijaldemokratije u Evropi. Tuzla i Jasmin Imamović su najzaslužniji za to. Oni moraju postaviti sebi još više standarde, kako bi i ostali gledali u pravcu socijaldemokratije. Poručujem Bakiru i Sulejmanu - vi ste prošlost i što nas jače udarate mi smo sve snažniji", kazao je Zlatko Lagumdžija.

"Razbijači BiH godinama razvlače pamet građanima. Dodvoravaju se Zagrebu, Beogradu, Teheranu. Ovo je BiH i mi u SDP-u tuđe poštujemo, a svoje ne damo. Dosta nam je obezglavljivanja. U TK tri općine sa SDP načelnicima na vlasti, najrazvijenije su. Ubijeđen sam da ćemo nakon 7. oktobra graditi i Kalesiju, Srebrenik i druge gradove sa našim načelnicima", poručio je načelnik Jasmin Imamović.

Izlazak načelnika Općine Tuzla Jasmina Imamovića na binu izazvao je oduševljenje oko pet hiljada posjetilaca u Mejdanu. Dočekavši ga na nogama i sa velikim aplauzom, simpatizeri SDP-a u Tuzli pokazali su mu koliko je omiljen među Tuzlacima, navedeno je u saopćenju za javnost SDP-a.