Izbori 2018
128

SDP u Zenici: Ne čeka nas med i mlijeko, od ponedjeljka moramo graditi BiH

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine večeras je u Starom pozorištu u Zenici održala predizborni skup kojem je prisutvovao predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić.

Na početku večerašnjeg skupa kojem je prisustvovao veliki broj simpatizera i članova stranke iznijete su činjenice tokom vladavine SDP-a uz obrazloženje da su drugi u protekle četiri godine održavali samo stagnaciju Bosne i Hercegovine.

Mladen Simić, predsjednik Gradske organizacije SDP-a i kandidat za Skupštinu Zeničko-dobojskog kantona, prvi je govori na skupu, a u svome obraćanju se zahvalio svima koji su dali podršku SDP-u u proteklih mjesec dana te dodao da pobjeda nije upitna.

"Zenica će kao i čitava BiH podržati Bećirovića za novog člana Predsjedništva BiH", izjavio je Simić.

Samir Purić, kandidat za Skupštinu ZDK je kazao da samo uz socijaldemokratsku BiH mogu bh. građani razmišljati o boljoj budućnosti.

"Ne čeka nas med i mlijeko kada nam date svoje povjerenje. Već u ponedjeljak moramo graditi BiH, a imamo samo malo vremena da mladima vratimo nadu u bolje stanje u BiH. Ova zemlja može i mora bolje", dodao je Purić.

Na večerašnjem skupu predstavljeni su kandidati za nivoe vlasti ispred SDP-a.

Predsjednik KO SDP ZDK i nosilac liste za Parlament FBiH Senaid Begić u obraćanju prisutnima je kazao da bez običnog čovjeka nema politike koju mogu pretvoriti u djelo.

"Poruka koju smo poslali prije mjesec dana iz zeničke arene, jasno je trasirala put socijaldemokratske partije. Valter se vratio poslije tri godine reorganizacije i čišćenja partije onih koji su sebe vidjeli s visine, uzdignuti od naroda, došli smo do mase ljudi, aktivista, predstavnika partije i svih nas koji se vraćamo među narod. SDP se vraća onome što je njegova matrica i to sloboda, jednakost i solidarnost. Sva ova kampanja i stotine skupova su poslali zajedničku poruku da će SDP i Bećirović biti pobjednici u nedjelju", kazao je Begić okupljenima u Starom pozorištu te dodao da će borba za svaki glas i posmatrača na izborima koji će morati nadgledati prevare igrati veliku ulogu.

S govornice su se još obratili Zukan Helez i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović koji je kazao da je Denis Bećirović prilika za Bosnu i Hercegovinu koji ne sliči nijednom dosadašnjem članu Predsjedništva BiH, dodavši da je on nova energija.

Nikšić je u obraćanju prisutnima kazao da su shvatili poruku koju su im 2014. godine poslali bh. građani.

"Nismo se opredjelili da kao druge partije nudimo kandidata za člana Predsjedništva BiH koji bi bio dobar za samo jedne. Mi smo ponudili kandidata za sve građane BiH", izjavio je Nikšić te dodao da su odlučili voditi afirmativnu kampanju i boriti se za zemlju za sve građane BiH te istakao detalje Plana 10.

"Sa SDP-om nikome ne dajemo pardona i da može reći da voli BiH više nego mi", na kraju je naglasio Nikšić.