{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDP-u pristupili unuk Džemala Bijedića i sin Hakije Pozderca

Klix.ba
28.3.2017. u 13:27
160
157
SDP-u pristupili unuk Džemala Bijedića i sin Hakije Pozderca
160
SDP-u pristupili unuk Džemala Bijedića i sin Hakije Pozderca
Džemal Bijedić i Mehmed Pozderac, unuk Džemala Bijedića i sin Hakije Pozderca, istaknutih bh. političara i državnika, danas su u prostorijama Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP BiH) potpisali pristupnice i postali članovi Partije.
Ovo je još jedan u nizu koraka jačanja, okrupnjavanja i okupljanja ljevice na kojoj SDP predano radi.

"Familija Pozderac se uvijek zalagala za dignitet čovjeka i dostojanstvo življenja, sa neupitnim opredjeljenjem za trajne humanističke vrijednosti, za pravednost i etičnost mišljenja i postupanja. Socijaldemokratska uvjerenja su duboko utemeljena u meni i to do samog djetinjstva, te je logično da je sazreo trenutak da shodno svom životnom i profesionalnom iskustvu i ja preuzmem dio obaveza i odgovornosti kao član SDP BiH u daljnjem građenju partije, države i društva u cjelini. Nemam nikakvu dvojbu da je put kojim ide SDP zahtjevan ali je moja odluka da iskoračim u ovom pravcu zasnovana na iskrenoj vjeri u sve ljude među našim narodima i narodnostima. Živjela Bosna i Hercegovina, živjela Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine", poručio je Mehmed Pozderac u svom obraćanju prisutnima.

Mehmed Pozderac, sin Hakije Pozderca, rođen je i odrastao u Beogradu, a nakon dobijanja stipendije odlazi na studije u SAD. Nakon povratka sa studija, sa suprugom Sandrom i kćerkom Andreom se seli iz Beograda u Sarajevo početkom 1999. godine, od kada živi i radi u BiH. Radio je kao savjetnik ambasadora Republike Turske, šef kabineta ruskog ambasadora, direktor McDonald's BiH i direktor razvoja Co. L-Enery Sarajevo. Danas radi kao konsultant za strane investicije u BiH.

"Godinama su me pokušali gurnuti u politiku ali uporno sam se opirao. Većina vas vjerovatno već zna, a oni koji ne znaju trebaju čuti da se u SDP-u dešavaju velike promjene, od lokalnog nivoa do samog vrha. Drago mi je da mi je SDP prišao u ovoj situaciji i drago mi je ako mogu pomoći. Želim doprinijeti da SDP u svim svojim ideološkim uvjerenjima bude jači, da napreduje, a zajedno sa SDP-om da napreduju i svi građani Bosne i Hercegovine“, izjavio je Džemal Bijedić.

Džemal Bijedić sin je Dragana Bijedića i unuk Džemala Bijedića. Rođen je 1978. godine u Sarajevu. Kao dijete je u toku rata izbjegao u Njemačku, a roditelji mu ostaju u opkoljenom Sarajevu. U Njemačkoj završava osnovnu školu kao učenik generacije, u Njemačkoj također završava gimnaziju i vraća se u rodno Sarajevo gdje studira na Akademiji likovne umjetnosti. Radi kao grafički dizajner i produkt menadžer. Govori njemački, engleski i francuski jezik.

"Džemal Bijedić i Hakija Pozderac nisu bili samo veliki državnici, nego su bili i voljeni u narodu i kojima je narod vjerovao. Zbog toga smo uvjereni da će naša nova dva člana svojom energijom i znanjem doprinijeti da odluke koje SDP BiH donosi budu kvalitetnije i u interesu građana. Nadam se da će učlanjenje novih drugova biti podstrek za sve druge koji žele da nam se pridruže i pomognu u izgradnji društva na temelju integriteta i znanja", rekao je Muhamed Budimlić, predsjednik Povjereništva SDP BiH Kantona Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: