Sve u jednom danu
114

SDP u Banjoj Luci predstavio novog člana Vojina Mijatovića, dao ostavku u ministarstvu

Piše: A. Z.
Vojin Mijatović
Zamjenik ministra civilnih poslova BiH Vojin Mijatović danas je podnio ostavku predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Denisu Zvizdiću, a kao razlog je naveo nezadovoljstvo stanjem u zemlji i odnosom vlasti prema procesu evropskih integracija. Osim toga, Mijatović je podnio ostavku na sve stranačke dužnosti u NDP-u, napustio NDP i priključio se SDP-u.

"Svojim činom sam želio pokazati da kao čovjek koji je odgovoran prema sebi i svojoj porodici ne želim učestvovati u farsi da živimo dobro kada svi znamo kako živimo. Došlo je vrijeme da Banja Luka poštuje Sarajevo i da Sarajevo poštuje Banju Luku te da i jedan i drugi grad shvate da postoje i drugi gradovi u BiH, jer svi u državi dijelimo iste probleme. Ne treba nam vraćanje unazad i prizivanje rata, a političke elite samo to imaju ponuditi. Najbitnija stvar mi je da pristupam SDP-u i veliko zadovoljstvo mi je što ću tu biti sa svojim prijateljima koji su već u stranci i onima koji će se danas priključiti u Banjoj Luci", kazao je Mijatović na konferenciji za novinare.

SDP je danas dobio i nove članove u Banjoj Luci, a predsjednik stranke Nermin Nikšić je kazao da mnogo stvari na političkoj sceni u BiH više neće biti isto jer se okupila grupa ljudi koja dijeli iste ideje i vrijednosti i koji će odluke donositi kao ljudi, a ne kao političari.

Osvrnuo se i na nedavni sastanak s predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom, ističući da je sastanak bio neformalan, da su o njemu bili informisani svi koji su trebali biti i da nije bilo priče o koaliciji.