{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDP Tuzla: Umjesto privatizacije provesti restituciju strateških poduzeća

F
7.1.2008. u 14:25
0
0
SDP Tuzla: Umjesto privatizacije provesti restituciju strateških poduzeća
0
SDP Tuzla: Umjesto privatizacije provesti restituciju strateških poduzeća
Općinski odbor SDP-a Tuzla oglasio se danas priopćenjem za javnost u kojem navodi da aktualne vlasti u BiH nisu zainteresirane za provedbu reformi jer su jako okupirane privatizacijom preostalog dijela državnog kapitala.
"Kako se ne bi još jednom dogodila neviđena pljačka državne imovine, Općinski odbor SDP-a insistira da se ne provodi privatizacija nego restitucija strateških poduzeća, a što podrazumijeva osiguranje potrebnih fondova za socijalna i druga zbrinjavanja", stoji u priopćenju.

SDP traži da se Agencija za privatizaciju transformira u Agenciju za restituciju, da u procesu privatizacije obvezno sudjeluju radnici i građani, te da se privatizacija javnog sektora uopće ne vrši, nego da se izvrši vlasničko restrukturiranje javnih kompanija u dijelu komercijalnog sektora.

Ta stranka također traži da se maksimalno težište stavi na socijalne dimenzije restitucije s osnovnim ciljem da se što prije dostigne bar 60 posto predratne proizvodnje i 60 posto predratne zaposlenosti i to s tendencijom stalnog rasta.

Iz OO SDP-a Tuzla navode da će se oštro suprotstavljati svakom drugom modelu privatizacije strateških poduzeća jer smatraju da bi svaki drugi model bio, kako su kazali "velika pljačka u korist aktualnih vlastodržaca i njihovih tajkuna, a na štetu radnika i građana".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: