{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDP traži ostavke premijera i ministara u Vladi HNK

F
11.8.2009. u 14:13
0
3
SDP traži ostavke premijera i ministara u Vladi HNK
0
SDP traži ostavke premijera i ministara u Vladi HNK
Kantonalni odbor SDP Hercegovačko-neretvanskog kantona traži od premijera i ministara u Vladi HNK-a da, uz novi prijedlog rebalansa budžeta premijera Federacije BiH Mustafe Mujezinovića, Skupštini HNK-a dostave i svoje ostavke.
U svim normalnim demokratskim zemljama ostavke bi se podrazumjevale kao čin pokazivanja zrelosti i političke odgovornosti, međutim sada je evidentno da aktuelna vladajuća koalicija sa ovakvim rebalansom i "tetošenjem aranžmanu sa MMF-om žele isključivo osigurati sebi nastavak života iz bajke", ističu u SDP-u.

Način na koji se Vlada ponaša u posljednjem razdoblju, slijepo prateći antisocijalne MMF-ovske instrukcije Federalne vlade, pokazuje da je njezina uloga minorna u kreiranju društveno- politčkih prilika, a golema u trošenju proračunskih sredstava, smatraju u SDP-u .

SDP traži da Kantonalma vlada pojasni zašto izbjegava razmatrati njihov prijedlog zakona o smanjivanju primanja političarima za 30 posto koji su u proceduru dostavili prije par mjeseci, a koji bi pokazao postojanje trunke morala u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti.

U SDP-u ističu kako neće dopustiti da se računi trogodišnje bahatosti, kao što su kupovina novog voznog parka, bezobrazni rast plaća, plaćanje komisija i svakog drugog nerada aktuelne Federalne vlade naplati od građans HNK-a kroz aranžman MMF-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: