BiH
28

SDP sutra odlučuje o kandidatu za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH

Klix.ba
SDP
SDP
Predsjedništvo Socijaldemokratske stranke BiH (SDP BiH) nije na današnjoj sjednici odlučilo o kandidatu te stranke za člana Predsjedništva BiH na općim izborima u oktobru.

Kako nam je potvrdio Damir Mašić, član Predsjedništva SDP-a, sjednica se nastavlja ujutro, tako da će vjerovatno sutra biti poznato ime kandidata.

Kako Klix.ba saznaje, SDP će donijeti odluku o kandidatu za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, ali još uvijek nema potvrde ko bi to mogao biti.

Prema ranijim informacijama, to bi mogao biti Damir Bećirović, potpredsjednik SDP-a. On bi bio kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH. Međutim, izvori iz SDP-a kazali su kako "ne vjeruju da će to biti Bećirović".

Ranije se špekuliralo da će SDP, nakon Željka Komšića, ponovo imati hrvatskog kandidata za člana Predsjedništva BiH, a kao moguća opcija spominjana je Lidija Korać. No, od tog se defiitivno odustalo.

U svakom slučaju, jedno je sigurno, SDP će prvi put nakon osam godina imati kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

SDP