{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDP: Sretan je ovaj grad ako je Tito jedini problem

17.8.2017. u 16:03
866
155
SDP: Sretan je ovaj grad ako je Tito jedini problem
866
SDP: Sretan je ovaj grad ako je Tito jedini problem
Foto: Arhiv/Klix.ba
Forum mladih SDP BiH oštro osuđuje ponovni napad na antifašističke tekovine države Bosne i Hercegovine i ime Josipa Broza Tita, najzaslužnijeg pojedinca iz narodnooslobodilačke borbe koja je donijela oslobođenje naše države od fašizma 1945. godine i dala državi sadašnje granice.
Oni navode da današnji istup mladog vijećnika SDA Tarika Dautovića jasan je pokazatelj revizionističkog odnosa mladih nacionalista, koji slijede svoje stranačke kolege, koji su ovu državu odvele u rat, ali i pokazuje da prate svjetski trend rastućeg fašizma.

Kako kažu, svojim iskazom: "Neće glavna sarajevska ulica nositi ime tog zločinca, diktatora, vođe totalitarističko-komunističko-zločinačko-ateističkog sistema koji je zatirao svako sjeme muslimanskog, bošnjačkog intelekta. Zvat će se Alije Izetbegovića. I nikome se nećemo pravdati i prilagođavati.", Dautović jasno pokazuje svoje lično nepoznavanje historije Bosne i Hercegovine ili pokazuje samo vještu instrukciju starijih kolega iza stranke da fašizam bolje prolazi kad se mijenjaju činjenice.

"Red je da mladog kvaziploitičara naučimo nekoliko činjenica iz bliže i dalje historije BiH. Neka se prisjeti da je za vrijeme Tita izmijenjen Ustav SFRJ, tačnije 1974. godine i time dato pravo muslimanima da se izjasne kao ravnopravni naroda sa svim narodima i narodnostima tadašnje države, ali i da su vrlo odgovorne funkcije u tom sistemu obavljali upravo pripadnici islamske vjeroispovijesti-Muslimani", stoji u saopćenju za javnost.

Dautoviću su poručili da posjeti Spomen park Vraca pa pročita imena narodnih heroja i boraca koji su dali živote za ovaj grad u Drugom svjetskom ratu. Vjeruju da će naći pripadnike istog etničkog korpusa kao i on sam.

"Samo ovim činjenicama pada teza o zatiranju bošnjačkog intelekta i ne može se uzeti kao ozbiljna ocjena", navode iz SDP-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: