Novo Sarajevo
675

SDP: Socijalno ugroženim građanima podijeljeni paketi sa logom SDA

Klix.ba
(Foto: SDP)
Do izbora i početka izborne kampanje ostalo je manje od godinu dana, ali to ne sprječava SDA i općinsku organizaciju ove stranke iz Novog Sarajeva, da općinske resurse koriste u svrhu promocije svoje stranke, saopćeno je iz SDP-a Novo Sarajevo.

"Naime, nedavno je OO SDA Novo Sarajevo podijelila više od stotinu paketa socijalno ugroženim građanima. U tome ne bi bilo ništa sporno da se na kutijama paketa ne nalazi logo Općine Novo Sarajevo. Ne ulazeći u to ko je platio navedene pakete, mada bi i to bilo zanimljivo čuti, načelnik Nedžad Koldžo je još jednom iskoristio svoju poziciju, kako bi promovirao SDA", piše u saopćenju.

Iz SDP-a navode da su ovakve stvari nedopustive, ali znajući da Nedžad Koldžo godinama unazad na osnovu milostinje penzionerima i socijalno ugroženim građanima skuplja glasove za SDA, situacije poput ovakvih nisu iznenađujuće.

"Umjesto da se bavi stvarnim i nagomilanim problemima građana Općine Novo Sarajevo, Koldžo i njegova SDA i dalje koriste novac građana za stranačke svrhe, kako bi na taj način sakrili svoj nerad", navode iz SDP-a.

Vijećnici SDP BiH će na prvoj narednoj sjednici Općinskog vijeća Novo Sarajevo zatražiti informaciju na osnovu čega se općinski paketi dijele ispred SDA i ko je finansirao ovu akciju.